Parweb - Parterapi På Nett - Logo

Er du også et offer for mikroutroskap?

Er du også et offer for mikroutroskap? | Parweb - Parterapi på nett

Slik kan du ende opp med å være mikroutro

Snur partneren din mobilen sin vekk når du kommer inn i rommet? Eller ser du at partneren din bruker flørtende emojies med andre? Dette kan være tegn på mikroutroskap.

– Hvis du ikke vil fortelle partneren din om det, kan det hende vi er litt over mot mikroutroskap, sier psykolog og parterapeut Andreas Løes Narum til God Morgen Norge.

Narum sier at det er mye som kan defineres som mikroutroskap, men syns en god regel er at så lenge man kan vise det til partneren, er det ikke mirkoutroskap. Det vil også fungere som en grense for en selv.

Hvis partneren snur bort telefonen når du kommer inn i rommet eller sender flørtende emoijies med andre, kan dette være et tegn på at partneren er mikroutro.

Begrepet «mikroutroskap» kommer fra australske Melanie Schilling som er psykolog og datingekspert. I en artikkel fra australske Huffington Post sier Schilling at mikroutroskap er små handlinger som indikerer at en person er emosjonelt eller fysisk fokusert på noen andre enn den de er i et forhold med.

Forbedre forholdet og fjerne dårlige vaner

Par som har vært sammen en stund, har ofte faste ting de er uenige om – eller de er uenige på den samme, forutsigbare måten. Det kan være gode perioder også, men likevel kan det kjennes som et mønster at partneren misforstår eller ikke gjør nok for parforholdet.

Slike mønstre er vanlige i relasjoner, og det finnes mange gode måter å komme ut av dem på. På den gule stien kan dere velge mellom 12 relasjonsstier som handler om å kjenne igjen og endre slike mønstre. I tillegg handler flere stier om å etablere gode vaner i relasjonen eller om å fjerne de dårlige.

Gul sti på Parweb gir samlivsveiledning for par som ønsker å forbedre forholdet, les mer om parterapi her!

Flere artikler om forhold
Hvordan finner dere tilbake til hverandre etter depresjon?
Hvordan finner dere tilbake til hverandre etter depresjon?

Å finne tilbake til hverandre etter depresjon kan være veldig vanskelig. Les denne artikkelen for tips og øvelser du kan bruke.

Hvorfor er man utro
Hvorfor er man utro?

Lær mer om hvorfor man er utro og hva som forårsaker utroskap og hvordan du og partneren din kan redde forholdet deres sammen.

Hvordan søke om online parterapi | Parweb
Hvordan søke om online parterapi?

Mange av oss har veldig mange motstridende følelser og tanker om parterapi. Her er noen tips til deg som vurderer online parterapi.

Registrer deg og invitér din partner i neste steg