Parweb - Parterapi På Nett - Logo
Les mer


Gress i vakker solnedgang - Parweb

Utroskap

De fleste kan reparere et forhold etter utroskap

Parweb viser veien dere må gå, trinn for trinn, slik at dere kan lege sårene og finne tilbake til hverandre igjen.

Läs mer

Hvordan Parweb kan hjelpe dere

Utroskap er smertefullt, og den første tiden etter oppdagelsen kan føles ekstra tung. De fleste par synes det er vanskelig å håndtere det som har skjedd på egen hånd, og mange føler at forholdet deres ikke kan repareres. Men det trenger ikke å være sånn, det er hjelp å få.

Par som finner tilbake til hverandre etter utroskap, sier ofte at forholdet er blitt bedre enn det var før. Det at de har brukt tid sammen og lært å snakke sammen på andre måter, har styrket forholdet.

Prøv parterapi på nett!

Invitér din partner i neste steg

Det er viktig å handle raskt og på riktig måte

Følelser av svik, fortvilelse og sinne er vanlig ved utroskap. Hvis du lar disse følelsene få for stor plass, kan det føre deg til at du gjør eller sier ting du vil angre på. La oss veilede deg fra begynnelsen - vår videobaserte terapi hjelper deg med å håndtere situasjonen bedre og unngå de største tabbene.

Basert på en kombinasjon av forskning og erfaring, vil vår psykolog, Andreas Løes Narum, ved hjelp av videoinstruksjoner, veilede dere gjennom samtaler og oppgaver dere gjør sammen.

Vi vet at det tar tid å reparere forholdet etter utroskap, og det er viktig å jobbe med dette i et tempo som passer dere. Med Parweb slipper dere å måtte bruke arbeidstiden til å gå i terapi. Dere har ingen avtaler med noen ekstern terapeut og dere slipper å bruke tid på å overbevise en terapeut om at akkurat det du sier er mer sant enn det partneren sier. Parweb er nøytralt og kan brukes når det passer for dere.

Hva skjer ofte ved utroskap og hvordan ser nær fremtid ut?

Det første dere må snakke om er nær fremtid. Dere må kunne snakke med hverandre selv om det er altfor vanlig å krangle og gi seg hen til negative følelser. Det er vanlig å føle seg sint, lei seg og avvist, men det er viktig å opprettholde dialog. Dere må kunne snakke sammen for å reparere forholdet.

Kanskje er det uklart om forholdet kan la seg reparere? En av partene kan føle at hen må velge en annen vei. Det er for tidlig å ta denne avgjørelsen den første tiden. Din partner er for viktig for deg til at du bare kan gå uten å vurdere hva som har skjedd og hva som kanskje kan gjøres med forholdet. For å (gjen)etablere kommunikasjon må dere først innføre en nødbrems som kan brukes hvis diskusjonene blir for opphetede og anklagende. Deretter må dere gi hverandre nok tid og rom til at dere får større klarhet om hva som har skjedd.

Tenk på hvordan dere kan begrense skadene

Bli enige om hva dere vil og ikke vil fortelle barn, familie og venner. Det kan være fristende å søke støtte overalt, men de mulige skadevirkningene kan være store og langvarige. Selv om det kan kjennes maktpåliggende å finne støtte NÅ, kan det hende det vil være klokere å avvente noe. Hold det dere har avtalt.

Del dagene inn i «trygge soner» der dere senker skuldrene og gjør vanlige, dagligdagse ting, og «samtalesoner» der dere fortsetter å jobbe dere gjennom krisen. Dere må begge være villige til å legge en god del arbeid og energi i dette.

Finn ut hvem som vet hva og ikke. Finn ut hva dere kan gjøre for å minimere skaden hvis dere allerede har involvert for mange mennesker.

Kanskje du må ta tilbake noe informasjon og la venner og familie vite at en del ble sagt i affekt. Hvis du velger å betro deg til noen, bør partneren være involvert i beslutningen. Du gjør klokt i å velge en person som er omsorgsfull og fornuftig.

Bruk et øyeblikk og oppsummer hvor dere er akkurat nå. Hvordan føler dere at det går? Finner dere tid til å snakke ordentlig? Er dere i stand til å respektere de sikre sonene? Diskuter hvordan dere kan hjelpe hverandre med å få til dagene sammen på en best mulig måte.

Snakk om tidsperspektiv. Er dere begge villige til å legge ned tiden og kreftene det tar å komme dit dere skal? Kanskje du ennå ikke vet om du vil at dette forholdet skal fortsette eller ikke? Hvis du er usikker, er det vanligvis bedre å være ærlig med det enn å lyve. Uansett er det en god idé å holde seg til en tidsramme. Er dere begge forberedt på å være 100% dedikert til dette parforholdet i X-antall måneder? Bli enige om en tidsramme. Når et X-antall måneder har gått – still deg selv dette spørsmålet igjen.

Få profesjonell hjelp til å reparereforholdet etter utroskap!

Mer om utroskap i et forhold
Komme over utroskap | Parweb.no
De 5 beste måtene for å komme over utroskap

Det er ikke før utroskap rammer deg at du innser hvor uforutsigbare følelsene dine kan være. Så hvordan går du frem? Hvordan kommer du over utroskap?

Utro mot sin partner | Parweb - Parterapi på nett
Gjenoppbygging

Mellom 30 og 50 % av oss rapporterer at vi har vært utro mot partneren. Det er lett å gjøre ting man angrer på, også etter at utroskapen er avslørt.

Sprukket hjerte | Parweb - Parterapi på nett
Hvordan redde forholdet etter utroskap?

Parweb tilbyr parterapi på nett for dere som sliter med å finne ut av ting når den ene i forholdet har vært utro.

Er du også et offer for mikroutroskap? | Parweb - Parterapi på nett
Er du også et offer for mikroutroskap?

Snur partneren din mobilen sin vekk når du kommer inn i rommet? Dette kan være tegn på mikroutroskap.

Invitér din partner i neste steg