Parweb - Parterapi På Nett - Logo

Parterapi

Andreas Løes Narum om å søke parterapi

"Gjennom årene som psykolog og parterapeut har jeg møtt mange par som har en ting til felles: De burde søkt parterapi tidligere! Hvis de hadde gjort det, hadde de hatt en bedre livssituasjon."

Mange av parene har hatt problemer i forholdet i lang tid. De kan ha vurdert separasjon eller skilsmisse, men velger til slutt å prøve parterapi. Vanligvis tar det ikke lang tid for et par å lære noen velprøvde teknikker for å bli bedre til å kommunisere. Ved å investere tid i dette, kan de kanskje unngå et brudd.

"En kommentar mange av parene mine har kommet med er: Jeg skulle ønske vi hadde gått til parterapi for lenge siden, da hadde vi sluppet mye slit!"

Mange par søker ikke ekstern hjelp, fordi det føles som et nederlag. De håper at problemene løser seg selv. Noen orker ikke fordi de har hatt en dårlig opplevelse med parterapi før. Mange frykter også at terapeuten skal ta parti slik at det blir to mot en.

Derfor opprettet Andreas Parweb – online profesjonell parterapi, slik at alle par som ønsker det kan få hjelp med en gang!

Parweb tilbyr profesjonell parterapi på nett!

Prøv parterapi på nett!

Invitér din partner i neste steg

Introduksjon - Parweb

Når bør du søke parterapi

Når det er krise i forholdet

I krisesituasjoner bruker mange par mye energi på krangler og endeløse diskusjoner. De blir fanget i en spiral av angrep og forsvar. Argumentene går i loop og begge føler seg avvist. Disse parene føler gjerne at de blir presset lengre og lengre fra hverandre.

Hvis det har vært en utroskapssak, forstørrer det alle problemene. I slike tilfeller, kan én eller begge parter til og med føle at den enkleste løsningen ville være å skille lag.

For å redde et forhold i krise, er det ofte nødvendig å søke hjelp. Hvis begge vil, er det mulig å finne tilbake til en normal hverdag og et bedre forhold igjen. Men da må begge være villige til å investere tiden og det arbeidet som kreves.

Ved dårlig eller ikke-eksisterende kommunikasjon

Dårlig kommunikasjon kan forårsake problemer i de fleste parforhold. Mange mennesker har vanskelig for å uttrykke hva de trenger eller føler. Det er ikke veldig mange som har hatt gode rollemodeller i oppveksten.

Kommunikasjonsutfordringer handler ofte at noen temaer blir vanskelige å snakke om. Det blir flere og flere temaer det er vanskelig å ta opp uten å havne i en krangel. Dermed kan det også virke mer risikabelt å innlede selv vanlige samtaler med partneren. Og selv om man unngår å snakke sammen, kan den manglende kommunikasjonen i seg selv føre til at antallet krangler øker.

For å unngå dette er det viktig å:

  • Lære mer om hvordan du uttrykker deg, hvordan du organiserer og regulerer tanker, følelser og handlinger.
  • Øve på å kunne uttrykke deg sammen med partneren din, slik at det føles normalt å snakke om hverdagslig friksjon.

Hva hvis en av partene er skeptisk til parterapi?

Det kan hende én av dere er ivrigere på å søke ekstern hjelp enn den andre. Dette er ganske vanlig. Om du er den motvillige partneren, ikke nøl med å søke slik hjelp! Bare det faktum at du viser din partner at du er villig til å gjøre forbedringer, er positivt for relasjonen. Se gjerne denne videoen om du er skeptisk til parterapi online.

Den som er skeptisk til å bli med partneren sin for å få hjelp, venter vanligvis i det lengste – helt til et ultimatum blir gitt: Nå blir du med, ellers er det slutt! Ved å komme partneren din i møte tidligere, kan du faktisk forebygge økt stress og mulig brudd.

Skeptisk til parterapi?

Hva kan du få ut av parterapi?

Vi har lang erfaring med parterapi

Vår psykolog og parterapeut, Andreas L Narum, veileder deg gjennom videoer, oppgaver og øvelser. Relasjonsstiene våre er bygget på Andreas´ mangeårige erfaring og faglitteraturen om parterapi. De har en logisk progresjon og gir støtte til par med helt vanlige relasjonsproblemer. De fungerer også forebyggende.

I motsetning til tradisjonell parterapi, trenger du ikke å bestille time for møter på Parweb. Du behøver ikke bli stresset av å måtte presse terapien inn i en ellers tøff timeplan. Online, videobasert terapi kan dessuten være spesielt gunstig for deg som er litt mer innadvendt og som kanskje synes det er vanskelig å åpne seg for en tredjepart.

Du velger selv når og hvor ofte du vil jobbe med Parwebs stier. Du kan gå tilbake og øve. Materialet er alltid tilgjengelig for deg hvis du ønsker en repetisjon.

Parterapi i norske byer

Parterapi tilbys i de fleste norske byer, selv om tilbudet er bedre i større byer som Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Å finne en privat parterapeut som begge parter får tillit til kan være vanskelig og ventetiden kan også være lang.

I mellomstore byer, som Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø og Sandnes kan det være et godt utvalg parterapeuter å velge mellom. Fordelen med Parweb er imidlertid at dere slipper ventetider og at dere kan bruke tjenesten når det passer. For de fleste par er det utenfor parterapeutens arbeidstid.

På mindre steder, som Drammen, Skien, Sarpsborg og Bodø kan det være godt å vite at dere på Parweb er helt anonyme.

Gjør som tusenvis av andre lykkelige par - løs utfordringene hjemme!

Mer om parterapi
Par krangler | Parweb
Trenger dere parterapi?

Det finnes mye å irritere seg over hos en partner – særlig når man har vært sammen en stund. Nedenfor er noen punkter om hva som plager oss mest.

Når skal man gå i parterapi? | Parweb
Når skal man gå i parterapi?

Her kan du lese mer om hvordan du vet når det er på tide å prøve parterapi, litt kort om hva det betyr og hvordan det gjøres.

Invitér din partner i neste steg