Parweb - Parterapi På Nett - Logo

Hvordan søke om online parterapi?

Søke om online parterapi: Et lite skritt mot en god løsning

Mange av oss har veldig mange motstridende følelser og tanker om parterapi. Men ofte er det et viktig første skritt mot å forbedre, reparere eller redde et forhold. Her er noen tips til deg som vurderer online parterapi.

Hvordan søke om online parterapi | Parweb

Få hjelp på dine premisser ved å søke om online parterapi

Helt ærlig vil en ganske stor del av oss gå gjennom en skilsmisse på et tidspunkt i livet. Det oppdages ofte ganske tidlig at noe ikke stemmer helt. Kanskje handler det om å oppleve kommunikasjonsvansker eller at følelsene rett og slett trekker i ulike retninger. Les mer om dårlig kommunikasjon i parforhold ved å klikke her.

Det er viktig å huske at det er håp for å redde selv det mest problematiske forholdet. Parterapi har lenge vært en gitt måte å finne ut av hva som ikke fungerer med støtte fra en objektiv og veiledende tredjepart.

Men for mange kan tradisjonell parterapi ofte være forbundet med vanskelige møter med terapeuter, rådgivere og psykologer. Derfor er det flere og flere som velger å bruke online parterapi. Men hvordan gjør man det? Egentlig er det ikke vanskeligere enn å opprette en konto og ta del i videobasert innhold designet av en lisensiert psykolog og parterapeut.

Alt skjer på dine premisser og du får muligheten til å ta ting i ditt eget tempo.

Hvorfor søke online parterapi?

Når du søker på parterapi på nett, tar du et stort steg mot å forbedre forholdet ditt. Men sammenlignet med et fysisk møte, får man med nettbasert parterapi en sjanse til å finne hverandre igjen basert på egne forhold og forutsetninger. Et betydelig mye mer avslappet og lett tilgjengelig alternativ.

Det er en enkel måte å dra nytte av fordelene med parterapi uten å måtte tilpasse etter hverken plass eller tid.

  • Du får kontroll over hvor fort ting skal utvikle seg. Ta det hele steg for steg eller gjør et dypdykk i alt materialet.
  • En unik sjanse til å ta tak i selv de vanskeligste og mest belastede problemene hjemme hos deg selv. Du kan velge hvor langt ned til dybden du vil gå.
  • Du får muligheten til å ta del i utprøvd parterapi samtidig som du kan være helt anonym. Absolutt de rette forutsetningene for mer avslappet og ærlig parterapi.
  • Er tilgjengelig for alle uansett hvor du er. Gjør det mulig å gå i parterapi selv om det ikke tilbys der du bor.

Et av de største problemene med tradisjonell fysisk parterapi er kanskje at det hever standarden for å ta steget til å faktisk søke hjelp. Mange opplever imidlertid at det er mye enklere å søke online parterapi.

Siden mulighetene for en enkel løsning virkelig øker i forhold til hvor tidlig man tar tak i problemet, har man mye å tjene på å velge enklere og mindre krevende parterapi. Det er imidlertid viktig å være ute i god tid.

Når er det på tide å søke parterapi? | Parweb

Sammendrag

Å søke om online parterapi kan være det første skritt mot å reparere eller forbedre forholdet til deg og din partner. Det er viktig å være følsom og ikke benekte eventuelle problemer som finnes. Jo før du aksepterer at noe ikke stemmer, jo raskere har du muligheten til å gjøre noe med det.

Online parterapi er en uhøytidelig og velprøvd måte å få relevant hjelp som faktisk utgjør en forskjell. Du får muligheten til å ta del i verktøyene som kreves for å rette opp i forholdet og oppleve langsiktig forbedring.

Vanlige spørsmål (FAQ)


Når er det på tide å søke parterapi?

Det er ingen gitt grense for når det er på tide å søke parterapi. Mange utsetter det derimot for lenge. Ofte til et nivå der det faktisk hadde vært gunstig om de hadde søkt hjelp tidligere. Hvis du stoler på magefølelsen og kobler fra stigmaet som noen ganger finnes rundt parterapi, vil du i mange tilfeller merke det selv når det er på tide. Her er en artikkel som beskriver når det kan være på tide å søke parterapi.

Et typisk kjennetegn er at man opplever at det er en avstand mellom dere som ikke var der før. At det brukes mer og mer energi på å håndtere konflikter er også en indikasjon som ikke bør overses.

Er det noen spesielle krav til oss?

Du velger selv hvordan du velger å forholde deg til online parterapi. Det er en av de store fordelene. Du får mye mer kontroll over hvordan du legger opp øktene, og hvordan du forholder deg til øvelsene og tipsene. Derfor er det ingen reelle krav. Dere kontrollerer alt selv. Les gjerne artikkelen vår om de 5 beste måtene for å komme over utroskap.


Hvilke fordeler kan vi forvente?

Det er alltid vanskelig å generalisere om hvilken nytte man kan forvente av parterapi. Men mange føler at det er en måte å finne tilbake til ting i forholdet som de har mistet. Å velge parterapi fører ofte til bedre langsiktig kommunikasjon og mer gjensidig forståelse. På mange måter vil fordelene også være direkte knyttet til hva du faktisk ønsker å endre.

Flere artikler om forhold
Hvordan finner dere tilbake til hverandre etter depresjon?
Hvordan finner dere tilbake til hverandre etter depresjon?

Å finne tilbake til hverandre etter depresjon kan være veldig vanskelig. Les denne artikkelen for tips og øvelser du kan bruke.

Hvorfor er man utro
Hvorfor er man utro?

Lær mer om hvorfor man er utro og hva som forårsaker utroskap og hvordan du og partneren din kan redde forholdet deres sammen.

To kvinner sitter tett sammen og ler | Parweb - Parterapi på nett
De 5 beste måtene for å komme over utroskap

Det er ikke før utroskap rammer deg at du innser hvor uforutsigbare følelsene dine kan være. Så hvordan går du frem? Hvordan kommer du over utroskap?

Registrer deg og invitér din partner i neste steg