Parweb - Parterapi På Nett - Logo

Når skal man gå i parterapi?

Det er ikke alltid lett å være i et nært forhold til en annen person. Av ulike årsaker er det lett for at problemer eller irritasjon å bli en del av hverdagen. Ting som stress, arbeid, sjalusi eller andre mindre faktorer er vanlige underliggende årsaker. Da kan det være lurt å prøve parterapi. Dette betyr at du og partneren din, sammen med en tredjepart, diskuterer situasjonen du befinner deg i for å komme med løsninger som kommer forholdet ditt tilgode.

Her kan du lese mer om hvordan du vet når det er på tide å prøve parterapi, litt kort om hva det betyr og hvordan det gjøres. I tillegg kan du også lese her hvordan Remainly virker for å hjelpe forholdet ditt.

Når skal man gå i parterapi? | Parweb

Hva er egentlig parterapi?

Parterapi betyr at du, partneren din og en tredjepart diskuterer den nåværende situasjonen og problemene du opplever som et par. Målet er å finne løsninger som kommer både deg og partneren din til gode, slik at dere begge føler dere bra i forholdet ditt.

Tredjeparten sørger for å holde diskusjonene rettferdige og hjelper ofte deg og partneren din med å se sakene fra hverandres perspektiv, for en større forståelse av hverandre. Det hjelper også å ha en tredjepart til stede som kan roe ned samtalen hvis den eskalerer litt. Ofte lærer du mange nyttige metoder og får verktøy som du kan bruke i forholdet ditt i fremtiden.

Hva er vanlige symptomer på at parterapi er nødvendig?

Hvert forhold er unikt, noe som betyr at det ikke er noen nøyaktig tid eller grense som sier når tiden kommer. Når det er sagt, er det imidlertid et par vanlige symptomer som viser at det kanskje er på tide å prøve parterapi.

Bråk og irritasjon i hverdagen

Går dere stadig på hverandres nerver? Føler du at du krangler oftere enn du kommer overens? Blir du eller partneren din lett irritert på den andre? Dette er vanlige symptomer på at det er på tide å prøve parterapi. Ingen føler seg bra med å være i et forhold som føles som om det bare tar energi og etterlater begge parter i dårlig humør. Hvis forholdet ditt er i denne situasjonen, kan parterapi tilby effektive verktøy, for eksempel å tillate diskusjoner uten bråk.

Parterapi kan tilby effektive verktøy | Parweb

Store endringer i livet

Mange som søker om parterapi gjør det som et forebyggende tiltak i møte med store endringer i livet. Det trenger ikke å være at du er i ferd med å gi opp når du leter etter hjelp. Mange par velger å søke hjelp når det gjelder store endringer som å få barn, flytte eller ha et avstandsforhold i en viss periode. Dette hjelper deg og partneren din med å sørge for at forholdet ditt er forberedt på det som skal komme, og lar deg føle deg klar og avslappet.

Hvordan fungerer parterapi?

Parterapi er gjort slik at du og partneren din, sammen med terapeuten som tredjepart, jobber deg gjennom problemene i forholdet ditt. I motsetning til individuell terapi der terapeuten har en veldig passiv rolle, tar de i dette tilfellet vanligvis en mer aktiv rolle. Dette betyr at de aktivt adresserer nye spørsmål og tilbyr verktøy til begge, samt prøver å få deg og partneren din til å bruke verktøyene, for å løse konfliktene eller problemene dine.

Vanligvis begynner terapien med at dere blir kjent med hverandre og at terapeuten får en følelse av forholdet ditt og problemene du opplever. Deretter begynner arbeidet å finne ut hva som forårsaker problemene - hvordan å håndtere dem på en funksjonell og sunn måte. Flertallet av par som prøver parterapi sier etterpå at de er fornøyde - at de føler at de har fått de riktige verktøyene for å håndtere problemene.

Flere artikler om forhold
Hvordan finner dere tilbake til hverandre etter depresjon?
Hvordan finner dere tilbake til hverandre etter depresjon?

Å finne tilbake til hverandre etter depresjon kan være veldig vanskelig. Les denne artikkelen for tips og øvelser du kan bruke.

Hvorfor er man utro
Hvorfor er man utro?

Lær mer om hvorfor man er utro og hva som forårsaker utroskap og hvordan du og partneren din kan redde forholdet deres sammen.

Hvordan søke om online parterapi | Parweb
Hvordan søke om online parterapi?

Mange av oss har veldig mange motstridende følelser og tanker om parterapi. Her er noen tips til deg som vurderer online parterapi.

Registrer deg og invitér din partner i neste steg