Parweb - Parterapi På Nett - Logo

Trenger dere parterapi?

Det finnes mye å irritere seg over hos en partner – særlig når man har vært sammen en stund. Nedenfor er noen punkter om hva som plager oss mest. Hvis det hender at du irriterer deg over din partner, er det viktig å finne en måte å ta opp dette på før det går for langt.

Par krangler


Den vanligste måten nordmenn møter en irriterende nabo, kollega eller svigermor på, er å holde munn og irritere seg i stillhet helt til det eventuelt sprekker og man sier dumme ting og blir fiender for livet. For partnere er det litt anderledes. I forelskelsesfasen er hjernen midlertidig ute av funksjon og partnerens irriterende vaner tikker først inn på radaren etter en god stund. Da har man for en kort stund en gylden mulighet til å gjøre disse vanene til noe det er mulig å snakke om uten at det blir konflikt eller sure miner.

Hvis du har ventet i flere år med å si fra om noe, synes din irritasjon og frustrasjon på lang avstand. Da er det ikke rart om partneren først og fremst reagerer på de følelsene du viser (antagelig uten at du vet om det selv – du tror du bare formidler fakta på en rasjonell og avbalansert måte). Deretter er man inne i en evig sirkel av argumenter og motargumenter uten at noen av partene er villig til å gi seg. Her er noen av temaene som dukker opp oftest:

Min partner:

  1. Sitter for mye med mobil og skjerm
  2. Bidrar lite i husholdningen
  3. Er ikke oppmerksom
  4. Har negativt fokus
  5. Er for lite/mye opptatt av sex

Hvordan er det mulig å ta opp slike ting med din partner slik at dere kan få det bedre? Hvis dere ikke har prøvd parterapi, er det gode odds for at du enten tar det opp eller ikke tar det opp på følgende måte:

  • A. Du nevner det av og til for din partner, men enten du sier det på den ene eller andre måten, virker det som partneren blir sur og trekker seg unna eller går til motangrep.
  • B. Du har prøvd A. og er nå der at du nesten aldri nevner det. Det er bedre å “stå han av” og leve med det som irriterer enn å havne i samme konflikt enda en gang.

Hvis du kjenner deg igjen i noe av dette, er det på høy tid å søke ekstern hjelp! Denne typen mønster blir man ikke kvitt på egenhånd. Dere trenger parterapi. Finn en parterepeut eller prøv Parweb hvis du heller vil jobbe hjemmefra.

Les mer om Parweb

Flere artikler om forhold
Hvordan finner dere tilbake til hverandre etter depresjon?
Hvordan finner dere tilbake til hverandre etter depresjon?

Å finne tilbake til hverandre etter depresjon kan være veldig vanskelig. Les denne artikkelen for tips og øvelser du kan bruke.

Hvorfor er man utro
Hvorfor er man utro?

Lær mer om hvorfor man er utro og hva som forårsaker utroskap og hvordan du og partneren din kan redde forholdet deres sammen.

Hvordan søke om online parterapi | Parweb
Hvordan søke om online parterapi?

Mange av oss har veldig mange motstridende følelser og tanker om parterapi. Her er noen tips til deg som vurderer online parterapi.

Registrer deg og invitér din partner i neste steg