Parweb - Parterapi På Nett - Logo
Läs mer
Parterapi Drammen

Parterapi Drammen

Utfordringer eller krise i forholdet?

Få hjelp til å forbedre situasjonen med en gang!

Prøv våre relasjonsstier eller bestill time med parterapeut

Många nöjda användare

Läs mer

Leter du etter parterapi i Drammen?

Drammen har et bredt tilbud av parterapi i ulike former. Fordelen med Parweb er at man slipper ventetid. Det er vanligvis mange dagers eller ukers ventetid når man bestiller hos parterapeut eller hos en annen type ekteskapsrådgivning eller samlivsrådgivning.

På Parweb får dere tilgang til videoene og øvelsene straks dere har registrert dere og valgt en ”sti”. En ”sti” er det vi kaller produktene våre. De består av flere videoer og samtaleøvelser dere følger i en bestemt rekkefølge. Ved å følge denne stien, kan dere få hjelp til å finne konstruktive måter å løse problemene i parforholdet på.

En trygg og givende parrelasjon krever tid og kontinuerlig arbeid. Parweb består av tester, øvelser og samtaler som tar hensyn til hva forskningen sier er riktig og viktig å gjøre i parforhold. Målet er å oppnå en bedre relasjon med din partner og et bedre liv.

Parweb er et lett tilgjengelig for par som gjerne vil ta sin relasjon på alvor. Dere får instruksjonsvideoer til samtaler dere gjennomfører selv.

  • Gjør parforholdet tryggere
  • Sikkert og anonymt
  • Uten forpliktelser

Når du kjøper Parweb, får du og din partner tilgang og kan bruke den tiden dere ønsker til å jobbe dere gjennom viktige temaer for parforholdet. Ingen ekstra kostnader, ingen tidsfrister. Bruk Parweb der det måtte passe deg og din parter aller best – enten på mobiltelefon, nettbrett eller PC.

De som er i krise begynne umiddelbart å jobbe med de mest brennende spørsmålene i den krisen de er i. De som velger noen av de andre stierne, kan velge om de skal bruke mer tid på å lære om hverandres personlighet eller på andre ting som skal til for å gjøre det tryggere i parforholdet så som sex, husarbeid eller å bli kvitt krangling.

Stiene har ulikt innhold, men alle samtalene dere skal gjennomføre i stien dere har valgt, starter med en video. Etter hver video får dere en øvelsestekst som minner dere på hva samtalen skal inneholde. Når dere har gjennomført en samtale, kan dere skrive stikkord i en såkalt ”Parlogg” hvor dere holder orden på hva dere har snakket om. Kjernen i Parweb er altså de samtalene og den tiden dere bruker sammen. Stiene inneholder mellom to og ti samtaler avhengig av hvilken sti dere har valgt.

Det ligger mye arbeid bak innholdet og rekkefølgen i disse samtalene. Hvis dere er villige til å bruke denne tiden i hverandres selskap, øker dere sjansene betydelig for å få et tryggere parforhold og et bedre liv.

Se alle relasjonsstierne på Parweb her.

Kvinne prøver parterapi på mobiltelefonen - Parweb
Parterapi Drammen

Når bør parterapi vurderes?

Når du er i en krisesituasjon

I krisesituasjoner bruker mange par mye av energien sin på diskusjoner og havner raskt i ødeleggende krangler med hverandre. En spiral av endeløst angrep og forsvar. Par som befinner seg i en slik situasjon føler gjerne at de sklir lenger og lenger fra hverandre.

For å redde et forhold i krise, kan det være nødvendig å søke hjelp utenfra gjennom parterapi. Hvis begge parter ønsker det, er det nesten alltid mulig å finne en vei tilbake. Men da kreves det at begge er villige til å investere tid og krefter til å gjenoppbygge forholdet.

Å kunne tilgi utroskap

Hvis det er utroskap med i bildet, kan det forstørre problemene, og en eller begge parter kan føle at den enkleste løsningen er brudd. MEN de fleste forhold kan overleve utroskap! Par som har jobbet seg gjennom utroskap, sier ofte at forholdet deres er bedre etterpå som et resultat av tiden og arbeidet de har investert i helbredelsesprosessen og i hverandre.

Få hjelp ved dårlig eller ikke-eksisterende kommunikasjon i forholdet

Dårlig kommunikasjon kan forårsake problemer i mange situasjoner. Det er ganske uvanlig å finne et par der begge to synes det er lett å snakke om egne ønsker og følelser. Derfor kan det ofte være en god idé å søke ekstern hjelp: Hvordan unngå negativ kommunikasjon? Hvordan bygge gode vaner? Hvordan etablere god kommunikasjon? Hva er de vanligste dårlige vanene og hvordan unngå dem?

Når par sliter med kommunikasjonen, øker også antallet emner de unngår å snakke om, og dermed kan også frykten for å starte en samtale med partneren øke. Selv om dere unngår å snakke med hverandre, kan selve mangelen på kommunikasjon føre til økt krangling. Denne typen problemer i relasjoner er ofte det som kalles stille problemer.

For å unngå dette kan videoene på Parweb være til hjelp:

  • Lær mer om hvordan du uttrykker deg og hvordan du organiserer og regulerer dine tanker, følelser og handlinger.
  • Øv deg på å si noe om hvordan du har det i situasjoner som angår forholdet. Det er best å øve sammen med partneren slik at dere får trening i å snakke om disse temaene i hverdagen.


Introduksjon til Parweb

Parterapi Drammen

Hva skjer i parterapi?

Alle relasjoner trenger regelmessig service. Dere trenger ikke å være i en krise for å få hjelp til å forbedre forholdet. Små justeringer i deres daglige, praktiske vaner kan fungere mye bedre enn dyre restaurantbesøk.

Et stort problem for par er at de utvikler adferdsmønstre som er skadelige. Slike mønstre er nesten umulige å endre uten ekstern hjelp. Hvis du ikke gjør noe med dette i tide, øker risikoen for brudd. Derfor er det en god idé å oppsøke parterapi tidlig, mens dere fremdeles har den nødvendige styrken til å gjøre endringer.

Ofte handler disse endringene om å lære seg noen gode vaner og fjerne noen dårlige vaner. Dette er mye lettere å gjøre når dere ikke er i krise.

Forebyggende parterapi

Mange års erfaring viser at det er en god idé å gå i parterapi regelmessig, selv når forholdet føles bra. Alle parforhold trenger jevnlig service akkurat som en bil, og de fleste er enige om at partneren er enda viktigere for dem enn bilen. Rett og slett forebyggende parterapi.

Når begge parter er avslappet og åpne for endringer, er det mye lettere å snakke om de små irritasjonene i hverdagen som til slutt kan bli til friksjon og større problemer. Når dere har det bra, er det lettere å lære hvordan man unngår dårlige vaner og hvordan man etablerer nye, gode vaner. Dette er også et godt tidspunkt for å utforske deres individuelle forskjeller. Hvordan er dere forskjellige og hvordan kan man sette ord på det uten å havne i en krangel? Mange par har hatt god nytte av det.

Vanlige problemer som oppstår mellom par kan skyldes individuelle forskjeller. Hvis en av dere for eksempel er mer ryddig og ordentlig enn den andre, kan dette bli en endeløs kilde til frustrasjon for dere begge.

Men hvis dere i stedet kan lære å sette ord på det, kan dere kanskje oppdage at forskjellene er fullt mulig å snakke om uten å krangle eller bli irriterte. I stedet kan dere møtes med gjensidig respekt. Det er mye lettere å endre vanene i en positiv retning før dere rekker å bli fanget av negative adferdsmønstre.

Hvis en av partene er skeptisk til parterapi?

Det er ganske vanlig blant par at en av partene kvier seg for å søke hjelp. Hvis du er den motvillige partneren, ikke nøl: Bli med på det. Bare det at du viser partneren din at du er villig til å være med og søke ekstern hjelp, er positivt for forholdet.

De som er skeptiske til å søke hjelp, venter vanligvis til de står overfor et ultimatum. Ved å handle tidligere, altså ved å bli med på det din partner foreslår, kan du forhindre både stress, sorg og angst, og kanskje til og med et mulig brudd.

Her er flere tips om hvordan du kan få partneren din involvert.

Kom i gang med Parweb

Vår psykolog og parterapeut Andreas Løes Narum gir deg videoinstruksjoner til oppgaver og samtaleøvelser. Du får tilgang til velprøvde metoder som hjelper par med å nærme seg vanlige parforholdsutfordringer.

Les mer om hvordan Parweb fungerer her.

Hvis dere har spørsmål, kan dere lese mer om det her.

Mer om Drammen

Drammen strekker seg fra Røyken kommune i øst til Øvre Eiker i vest. Tettstedet er Norges femte største, og avstanden er kort til Oslo, landets største tettsted. Tettstedet ligger hovedsakelig i Buskerud fylke, men strekker seg mot øst inn i Akershus og i sør inn i Vestfold fylke.

Parterapi Drammen

Invitér din partner i neste steg