Parweb - Parterapi På Nett - Logo

Hvordan finner dere tilbake til hverandre etter depresjon?

Å finne tilbake til hverandre etter depresjon kan være veldig vanskelig. Vanligvis er det best å bare være der for partneren din og å støtte hverandre sammen med sunne øvelser og diskusjoner. Les mer om hvordan dere kan finne tilbake til hverandre etter depresjon og hvordan dere best kan være der for hverandre.

Finn hverandre igjen etter depresjon for et lykkelig forhold

Etter en tung depresjon kan det være vanskelig å finne hverandre igjen da hvert forhold er unikt og har sine egne komponenter og ting som trigger. For eksempel, hvis du eller partneren din reagerer på depresjon med unnvikende atferd, kan det være vanskeligere å finne tilbake til hverandre.

Målet er selvfølgelig å ha det bra med hverandre i forholdet og tilbringe mange gode år med partneren. Så hvordan går man egentlig frem for å finne hverandre igjen etter en depresjon.

Depresjon i et uløst forhold

Nærhet er viktig for å ha det bra

Både følelsesmessig og fysisk nærhet er viktig for å ha det bra i forholdet og for at det skal vare i mange år.

Ting som å være der for partneren din, finne på nye aktiviteter med hverandre eller bare ha sex er utrolig viktig for et forholds velvære, spesielt etter depresjon.

Vis din kjærlighet

En av de største grunnene til at en depresjon kan føre til at et forhold tar slutt, er at den deprimerte føler seg som en byrde.

For å komme gjennom til gjennom dette med hverandre, kan det derfor være godt å vise sin kjærlighet. Forsikre partneren din om at de ikke er en byrde og at det er greit å ikke alltid være på topp.

Ved å gjøre dette og fortelle dem at du vil være der for å støtte dem på bedringens vei, er det en god sjanse for at forholdet vil klare seg.

Hva kan du gjøre når partneren din går gjennom depresjon?

Ikke ta det personlig

Når partneren din ikke har det bra mentalt eller følelsesmessig, er det lett å ta det personlig. Du kan føle at du ikke gjør nok, eller reagerer dårlig på grunn av manglende seksuell lyst eller andre interesser fra partneren.

Det er imidlertid viktig å huske at dette sjelden er tilfelle.

Depresjon er noe som kan påvirke mennesker i ulike situasjoner, enten forholdet deres er perfekt eller i ruiner. Å ta på seg skylden kan også ha en negativ effekt på partneren og få dem til å føle seg enda verre.

Det er også viktig å unngå gjentatte krangler i forholdet ditt for å komme frem til en god balanse. Det er lett å ikke forstå hverandre i en dårlig periode og skape unødvendige diskusjoner.

Det kan også være greit å lære mer om ting man tar for gitt i et forhold.

Viktigheten av å være der for partneren din

Det er forskjell på å være der og å faktisk være der for partneren din. Noen ganger kan det gjøre en utrolig forskjell å høre at din bedre halvdel er der for deg når du sliter.

Å si ting som "hva kan jeg gjøre for å hjelpe?" eller 'du er viktig for meg' kan derfor hjelpe skikkelig. Ting som du ofte glemmer å si eller som du tar for gitt rett og slett.

Ha et sunt miljø hjemme

En av de viktigste tingene for å hjelpe seg selv, eller sin partner til å jobbe gjennom depresjon, er et sunt miljø hjemme. Ved å gjøre det så enkelt som mulig å være sunn er det ofte lettere å komme seg ut av depresjonen.

Ting som å prøve å holde det pent og ryddig hjemme, spise sunt og sørge for at det er lyst og hjemmekoselig kan gjøre restitusjonen mye lettere.

Utdanne deg selv

Hvis du selv aldri har opplevd problemer med psykiske lidelser som depresjon eller angst, kan det være utrolig vanskelig å forstå hva den lidende går gjennom.

Det kan derfor være lurt å prøve å utdanne seg best mulig i hva som ligger bak problemet, og hvordan restitusjon går for seg. Dette for å forstå hvordan det føles og hva som forårsaker problemet.

Så i stedet for bare å si noe som "hva, er det ikke bare å være glad i stedet?" som helt sikkert vil forverre situasjonen, så du kan støtte partneren din i stedet.


Visste du at Parweb tilbyr parterapi på nett hvor du og partneren din kan gå gjennom ulike veier for forholdet ditt. Vi går også gjennom nøyaktig hvordan dere finner tilbake til hverandre etter depresjon.

Depresjon påvirker begge parter

Uansett om det er en eller begge personer i forholdet som lider av depresjon, er det noe som påvirker forholdet.

Men det er også noe som kan styrke forholdet på sikt, å komme seg gjennom depresjonen med hverandre.

Depresjon i et forhold og hvordan løse det

Still partneren din de riktige spørsmålene

Det er vanligvis en god idé å stille spørsmål til en deprimert partner for å se hvordan de har det.

Depresjon kommer i ulike nivåer og det er forskjell på å være lite energisk og generelt deprimert, og å drive med selvskadende atferd for eksempel.

Det finnes derfor spørsmål som er gode å stille for å forstå hvordan partneren din har det. Men det finnes også spørsmål man bør unngå da de kan forverre partnerens humør eller forholdet generelt.

Gode ​​spørsmål å stille

Nedenfor kan du se et par gode spørsmål å stille en partner som går gjennom depresjon.

  • Kan du hjelpe meg å forstå hvordan du har det?
  • Hvilke aktiviteter har du lyst til å gjøre?
  • Har du tanker om å skade deg selv?

Spørsmål å unngå

Akkurat som det er gode spørsmål å stille, er det spørsmål man bør unngå da de kan forverre situasjonen.

  • Hvorfor kan du ikke bare skjerpe deg?
  • Gjør jeg deg ikke lykkelig lenger?
  • Er jeg ikke god nok?
  • Er du klar over at andre mennesker har det mye verre enn deg?

Ser mot fremtiden og mange år sammen

Ved å snakke om følelsene dine med den du er i et forhold med, er det lettere å tilbringe mange år sammen. Så ved å dele hvordan ting føles eller hva du tenker, sørger du for å være nær partneren din.

Dette er en god vane som er flott å begynne å trene etter å ha gått gjennom en depresjon. Diskuter alt mulig med hverandre for å få den vanen til å sitte.

Å kunne snakke om ting i livet ditt akkurat nå med den du er sammen med, selv om ting er dårlige, er det lettere å føle seg forstått.

Åpenhet legger til rette for

Å være åpne med hverandre og diskutere ting reduserer risikoen for at noen av dere blir deprimerte igjen. Men hvis dette er tilfelle og du eller partneren din begynner å føle seg dårlig over tid og begynner å bli deprimert igjen, så er kommunikasjonen allerede sterk.

Dette lar deg tilby hjelp til den andre parten ettersom du er komfortabel med å diskutere ting som er vanskelig.

Når det er på tide å snakke om følelser og det ikke finnes noen andre, vet du allerede hvordan du skal gå frem.

Sammendrag

Depresjon er aldri lett å komme gjennom, og det kan ta mye å komme seg gjennom det. Men så lenge du støtter partneren din og er forståelsesfull, er det en god sjanse for at dere vil klare å komme gjennom det sammen.

Med hardt arbeid og tid vil du få forholdet ditt tilbake og forholdet blir like bra som det alltid har vært. Det viktigste er rett og slett å være der og gjøre det beste du kan for å støtte partneren din når de trenger hjelp.

Parweb tilbyr en enkel og anonym måte for dere som par å gå i parterapi helt anonymt på nett.

Lykkelig par etter depresjon

Ofte stilte spørsmål om å finne tilbake til hverandre etter depresjon

Hva gjør jeg hvis partneren min ikke vil snakke om det?

Selv om det kan være vanskelig, er det viktig å respektere partnerens grenser. Hvis de foretrekker å ikke snakke om det de går gjennom, er det beste du kan gjøre å prøve å respektere dette og være der for å støtte på andre måter.

For eksempel kan det gjøre en stor forskjell å sitte i stillhet en stund uten å snakke eller spørre om ting. Dette kan få personen til å føle seg bedre og at man alltid kan gjøre ting så lenge man er sammen.

Hva bør jeg gjøre hvis partneren min føler seg verre?

Nøyaktig hvordan man går frem hvis noen har det verre varierer fra person til person. Noen ganger kan en depresjon eskalere til man knapt kjenner igjen vedkommende lenger.

Til slutt kan det være på tide å vurdere å få profesjonell hjelp til partneren din, for deres eget beste. Hvis du merker at partneren din ikke blir bedre i det hele tatt, men i stedet ser ut til å bli mer deprimert for hver dag som går, kan det være på tide å søke profesjonell hjelp.

Dette kan for eksempel være å bestille legetime for å diskutere mulig medisinering, eller psykiatrisk hjelp i mer kompliserte saker.

Selv om du er redd partneren din skal bli sint på deg for at du søker profesjonell hjelp for dem, er det viktig å gjøre det for deres eget beste. I noen tilfeller kan dette til og med være forskjellen mellom liv og død.

Er det min feil at partneren min er deprimert?

Dette er vanligvis ikke tilfelle, men hvert forhold er unikt. Selv om det er lett å skylde på seg selv eller føle seg usikker når partneren blir deprimert, er det viktig å prøve å holde hodet kaldt.

Den eksakte årsaken til depresjon kan være vanskelig å finne. Det kan også være mange små ting som sammen forårsaker depresjon.

Noen ganger kan det også være en kjemisk ubalanse i hjernen som forårsaker depresjonen. I disse tilfellene kan alle livsområder være optimale, men vedkommende vil likevel være deprimert. Det er med andre ord sjelden bare din feil hvis partneren din er deprimert.


Flere artikler om forhold
Hvorfor er man utro
Hvorfor er man utro?

Lær mer om hvorfor man er utro og hva som forårsaker utroskap og hvordan du og partneren din kan redde forholdet deres sammen.

Hvordan søke om online parterapi | Parweb
Hvordan søke om online parterapi?

Mange av oss har veldig mange motstridende følelser og tanker om parterapi. Her er noen tips til deg som vurderer online parterapi.

To kvinner sitter tett sammen og ler | Parweb - Parterapi på nett
De 5 beste måtene for å komme over utroskap

Det er ikke før utroskap rammer deg at du innser hvor uforutsigbare følelsene dine kan være. Så hvordan går du frem? Hvordan kommer du over utroskap?

Registrer deg og invitér din partner i neste steg