Parweb - Parterapi På Nett - Logo

Hvordan redde forholdet etter utroskap?

Parterapeut Andreas Løes Narum møter mange par som har opplevd utroskap i forholdet.  Parweb tilbyr parterapi på nett for dere som sliter med å finne ut av ting når den ene i forholdet har vært utro.

– Alt som har vært, alt det trygge i en relasjon kan forsvinne som dugg for solen når utroskap blir oppdaget, sier Løes Narum.

– Det er sterke følelser og hele livet snudd på hodet. Utroskap setter hele parforholdet på spill. Plutselig er det en tredjepart i forholdet. Sjokk, vantro, redsel og sinne er helt normale reaksjoner.

Sprukket hjerte


Når livet slik du trodde du kjente det, snus på hodet, er det helt normalt å prøve å skape noen holdepunkter ved å finne ut hva som har skjedd: Hvem var han eller hun utro med, hvor ofte og hvordan har det skjedd, hvem andre vet noe, pågår det fremdeles, og ikke minst: Hvordan kunne du gjøre dette mot meg?

– Sviket forbundet med utroskap føles så stort at det er lett å legge den utro parten for hat. Når du er i raseri og sjokk, trenger du naturligvis støtte fra andre nære personer, men det er svært fort gjort å gjøre ting du vil angre på senere. Hvis du finner ut at du likevel vil satse på en fremtid med din utro partner, hvordan blir de neste førti juleselskapene hvis du i sinne og hevnlyst har fortalt alle du kjenner en emosjonell versjon av hendelsene? Kanskje er det riktig å fortelle alle alt, men den beslutningen må tas veloverveid og om en stund. Selv når alt du vil er å ringe alle du kjenner og fortelle hele familien om sviket, må du puste med magen, råder terapeuten.

For noen mennesker kan utroskap være et vendepunkt, en mulighet til å starte på nytt med partneren sin. Det krever tid, tålmodighet, ærlighet og en enorm innsats fra dere begge, men det er ingen grunn til å skulle kjempe med dette på egen hånd.

– Det finnes ingen enkle løsninger for å reparere utroskap eller dårlig kommunikasjon, men hvis begge vil, er det mulig å finne tilbake til hverandre og til en trygg hverdag, sier Narum.

Dere kan komme dere gjennom krisen ved hjelp av parterapi, men uten å måtte sette dere på kontoret til en parterapeut.

– Jeg hører fra mange par som forteller at Parweb har gitt dem muligheten til å gjøre de riktige tingene i riktig rekkefølge. Det er nemlig ganske fastlagt hva som er lurt å gjøre i hvilken rekkefølge når utroskap oppdages. Den røde stien på Parweb har videoinstruksjoner og øvelser, der du og partneren din får ta de riktige samtalene på egenhånd og i riktig rekkefølge, avslutter Narum og legger til at det viktigste er å søke hjelp fort fordi man ellers kommer til å leve lenge med de tabbene det er mulig å gjøre i denne pressede situasjonen.

Flere artikler om forhold
Hvordan finner dere tilbake til hverandre etter depresjon?
Hvordan finner dere tilbake til hverandre etter depresjon?

Å finne tilbake til hverandre etter depresjon kan være veldig vanskelig. Les denne artikkelen for tips og øvelser du kan bruke.

Hvorfor er man utro
Hvorfor er man utro?

Lær mer om hvorfor man er utro og hva som forårsaker utroskap og hvordan du og partneren din kan redde forholdet deres sammen.

Hvordan søke om online parterapi | Parweb
Hvordan søke om online parterapi?

Mange av oss har veldig mange motstridende følelser og tanker om parterapi. Her er noen tips til deg som vurderer online parterapi.

Registrer deg og invitér din partner i neste steg