Parweb - Parterapi På Nett - Logo
Läs mer

Utfordringer eller krise i forholdet?

Unngå lange ventetider - Få hjelp til å forbedre situasjonen med en gang!

Våre relasjonsstier veileder dere videre!

Många nöjda användare

Läs mer

På Parweb får dere tilgang til videoene og øvelsene straks dere har registrert dere og valgt en ”sti”. En ”sti” er det vi kaller produktene våre. De består av flere videoer og samtaleøvelser dere følger i en bestemt rekkefølge. Ved å følge denne stien, kan dere få hjelp til å finne konstruktive måter å løse problemene i parforholdet på.

En trygg og givende parrelasjon krever tid og kontinuerlig arbeid. Parweb består av tester, øvelser og samtaler som tar hensyn til hva forskningen sier er riktig og viktig å gjøre i parforhold. Målet er å oppnå en bedre relasjon med din partner og et bedre liv.

Parweb er et lett tilgjengelig for par som gjerne vil ta sin relasjon på alvor. Dere får instruksjonsvideoer til samtaler dere gjennomfører selv.

  • Gjør parforholdet tryggere
  • Sikkert og anonymt
  • Uten forpliktelser

Når du kjøper Parweb, får du og din partner tilgang og kan bruke den tiden dere ønsker til å jobbe dere gjennom viktige temaer for parforholdet. Ingen ekstra kostnader, ingen tidsfrister. Bruk Parweb der det måtte passe deg og din parter aller best – enten på mobiltelefon, nettbrett eller PC.

De som velger rød sti, begynner umiddelbart å jobbe med de mest brennende spørsmålene i den krisen de er i. De som velger gul sti, kan velge om de skal bruke mer tid på å lære om hverandres personlighet eller på andre ting som skal til for å gjøre det tryggere i parforholdet så som sex, husarbeid eller å bli kvitt krangling.

Stiene har ulikt innhold, men alle samtalene dere skal gjennomføre i stien dere har valgt, starter med en video. Etter hver video får dere en øvelsestekst som minner dere på hva samtalen skal inneholde. Når dere har gjennomført en samtale, kan dere skrive stikkord i en såkalt ”Parlogg” hvor dere holder orden på hva dere har snakket om. Kjernen i Parweb er altså de samtalene og den tiden dere bruker sammen. Stiene inneholder mellom to og ti samtaler avhengig av hvilken sti dere har valgt.

Det ligger mye arbeid bak innholdet og rekkefølgen i disse samtalene. Hvis dere er villige til å bruke denne tiden i hverandres selskap, øker dere sjansene betydelig for å få et tryggere parforhold og et bedre liv.

Kvinne prøver parterapi på mobiltelefonen - Parweb

Når bør parterapi vurderes?

Når du er i en krisesituasjon

I krisesituasjoner bruker mange par mye av energien sin på diskusjoner og havner raskt i ødeleggende krangler med hverandre. En spiral av endeløst angrep og forsvar. Par som befinner seg i en slik situasjon føler gjerne at de sklir lenger og lenger fra hverandre.

For å redde et forhold i krise, kan det være nødvendig å søke hjelp utenfra gjennom parterapi. Hvis begge parter ønsker det, er det nesten alltid mulig å finne en vei tilbake. Men da kreves det at begge er villige til å investere tid og krefter til å gjenoppbygge forholdet.

Å kunne tilgi utroskap

Hvis det er utroskap med i bildet, kan det forstørre problemene, og en eller begge parter kan føle at den enkleste løsningen er brudd. MEN de fleste forhold kan overleve utroskap! Par som har jobbet seg gjennom utroskap, sier ofte at forholdet deres er bedre etterpå som et resultat av tiden og arbeidet de har investert i helbredelsesprosessen og i hverandre.

Få hjelp ved dårlig eller ikke-eksisterende kommunikasjon i forholdet

Dårlig kommunikasjon kan forårsake problemer i mange situasjoner. Det er ganske uvanlig å finne et par der begge to synes det er lett å snakke om egne ønsker og følelser. Derfor kan det ofte være en god idé å søke ekstern hjelp: Hvordan unngå negativ kommunikasjon? Hvordan bygge gode vaner? Hvordan etablere god kommunikasjon? Hva er de vanligste dårlige vanene og hvordan unngå dem?

Når par sliter med kommunikasjonen, øker også antallet emner de unngår å snakke om, og dermed kan også frykten for å starte en samtale med partneren øke. Selv om dere unngår å snakke med hverandre, kan selve mangelen på kommunikasjon føre til økt krangling. Denne typen problemer i relasjoner er ofte det som kalles stille problemer.

For å unngå dette kan videoene på Parweb være til hjelp:

  • Lær mer om hvordan du uttrykker deg og hvordan du organiserer og regulerer dine tanker, følelser og handlinger.
  • Øv deg på å si noe om hvordan du har det i situasjoner som angår forholdet. Det er best å øve sammen med partneren slik at dere får trening i å snakke om disse temaene i hverdagen.


Introduksjon til Parweb

Hva skjer i parterapi?

Alle relasjoner trenger regelmessig service. Dere trenger ikke å være i en krise for å få hjelp til å forbedre forholdet. Små justeringer i deres daglige, praktiske vaner kan fungere mye bedre enn dyre restaurantbesøk.

Et stort problem for par er at de utvikler adferdsmønstre som er skadelige. Slike mønstre er nesten umulige å endre uten ekstern hjelp. Hvis du ikke gjør noe med dette i tide, øker risikoen for brudd. Derfor er det en god idé å oppsøke parterapi tidlig, mens dere fremdeles har den nødvendige styrken til å gjøre endringer.

Ofte handler disse endringene om å lære seg noen gode vaner og fjerne noen dårlige vaner. Dette er mye lettere å gjøre når dere ikke er i krise.

Forebyggende parterapi

Mange års erfaring viser at det er en god idé å gå i parterapi regelmessig, selv når forholdet føles bra. Alle parforhold trenger jevnlig service akkurat som en bil, og de fleste er enige om at partneren er enda viktigere for dem enn bilen. Rett og slett forebyggende parterapi.

Når begge parter er avslappet og åpne for endringer, er det mye lettere å snakke om de små irritasjonene i hverdagen som til slutt kan bli til friksjon og større problemer. Når dere har det bra, er det lettere å lære hvordan man unngår dårlige vaner og hvordan man etablerer nye, gode vaner. Dette er også et godt tidspunkt for å utforske deres individuelle forskjeller. Hvordan er dere forskjellige og hvordan kan man sette ord på det uten å havne i en krangel? Mange par har hatt god nytte av det.

Vanlige problemer som oppstår mellom par kan skyldes individuelle forskjeller. Hvis en av dere for eksempel er mer ryddig og ordentlig enn den andre, kan dette bli en endeløs kilde til frustrasjon for dere begge.

Men hvis dere i stedet kan lære å sette ord på det, kan dere kanskje oppdage at forskjellene er fullt mulig å snakke om uten å krangle eller bli irriterte. I stedet kan dere møtes med gjensidig respekt. Det er mye lettere å endre vanene i en positiv retning før dere rekker å bli fanget av negative adferdsmønstre.

Hvis en av partene er skeptisk til parterapi?

Det er ganske vanlig blant par at en av partene kvier seg for å søke hjelp. Hvis du er den motvillige partneren, ikke nøl: Bli med på det. Bare det at du viser partneren din at du er villig til å være med og søke ekstern hjelp, er positivt for forholdet.

De som er skeptiske til å søke hjelp, venter vanligvis til de står overfor et ultimatum. Ved å handle tidligere, altså ved å bli med på det din partner foreslår, kan du forhindre både stress, sorg og angst, og kanskje til og med et mulig brudd.

Her er flere tips om hvordan du kan få partneren din involvert.

Kom i gang med Parweb

Vår psykolog og parterapeut Andreas Løes Narum gir deg videoinstruksjoner til oppgaver og samtaleøvelser. Du får tilgang til velprøvde metoder som hjelper par med å nærme seg vanlige parforholdsutfordringer.

Les mer om hvordan Parweb fungerer her.

Hvis dere har spørsmål, kan dere lese mer om det her.

Når skal man gå i parterapi?

Det er ikke alltid lett å være i et nært forhold til en annen person. Av ulike årsaker er det lett for at problemer eller irritasjon å bli en del av hverdagen. Ting som stress, arbeid, sjalusi eller andre mindre faktorer er vanlige underliggende årsaker. Da kan det være lurt å prøve parterapi. Dette betyr at du og partneren din, sammen med en tredjepart, diskuterer situasjonen du befinner deg i for å komme med løsninger som kommer forholdet ditt tilgode.

Her kan du lese mer om hvordan du vet når det er på tide å prøve parterapi, litt kort om hva det betyr og hvordan det gjøres. I tillegg kan du også lese her hvordan Remainly virker for å hjelpe forholdet ditt.

Når skal man gå i parterapi? | Parweb

Hva er egentlig parterapi?

Parterapi betyr at du, partneren din og en tredjepart diskuterer den nåværende situasjonen og problemene du opplever som et par. Målet er å finne løsninger som kommer både deg og partneren din til gode, slik at dere begge føler dere bra i forholdet ditt.

Tredjeparten sørger for å holde diskusjonene rettferdige og hjelper ofte deg og partneren din med å se sakene fra hverandres perspektiv, for en større forståelse av hverandre. Det hjelper også å ha en tredjepart til stede som kan roe ned samtalen hvis den eskalerer litt. Ofte lærer du mange nyttige metoder og får verktøy som du kan bruke i forholdet ditt i fremtiden.

Hva er vanlige symptomer på at parterapi er nødvendig?

Hvert forhold er unikt, noe som betyr at det ikke er noen nøyaktig tid eller grense som sier når tiden kommer. Når det er sagt, er det imidlertid et par vanlige symptomer som viser at det kanskje er på tide å prøve parterapi.

Bråk og irritasjon i hverdagen

Går dere stadig på hverandres nerver? Føler du at du krangler oftere enn du kommer overens? Blir du eller partneren din lett irritert på den andre? Dette er vanlige symptomer på at det er på tide å prøve parterapi. Ingen føler seg bra med å være i et forhold som føles som om det bare tar energi og etterlater begge parter i dårlig humør. Hvis forholdet ditt er i denne situasjonen, kan parterapi tilby effektive verktøy, for eksempel å tillate diskusjoner uten bråk.

Parterapi kan tilby effektive verktøy | Parweb

Store endringer i livet

Mange som søker om parterapi gjør det som et forebyggende tiltak i møte med store endringer i livet. Det trenger ikke å være at du er i ferd med å gi opp når du leter etter hjelp. Mange par velger å søke hjelp når det gjelder store endringer som å få barn, flytte eller ha et avstandsforhold i en viss periode. Dette hjelper deg og partneren din med å sørge for at forholdet ditt er forberedt på det som skal komme, og lar deg føle deg klar og avslappet.

Hvordan fungerer parterapi?

Parterapi er gjort slik at du og partneren din, sammen med terapeuten som tredjepart, jobber deg gjennom problemene i forholdet ditt. I motsetning til individuell terapi der terapeuten har en veldig passiv rolle, tar de i dette tilfellet vanligvis en mer aktiv rolle. Dette betyr at de aktivt adresserer nye spørsmål og tilbyr verktøy til begge, samt prøver å få deg og partneren din til å bruke verktøyene, for å løse konfliktene eller problemene dine.

Vanligvis begynner terapien med at dere blir kjent med hverandre og at terapeuten får en følelse av forholdet ditt og problemene du opplever. Deretter begynner arbeidet å finne ut hva som forårsaker problemene - hvordan å håndtere dem på en funksjonell og sunn måte. Flertallet av par som prøver parterapi sier etterpå at de er fornøyde - at de føler at de har fått de riktige verktøyene for å håndtere problemene.

Registrer deg og invitér din partner i neste steg

Invitér din partner i neste steg