Parweb - Parterapi På Nett - Logo

Hvordan du kan finne flere fine ting å gjøre med din partner

Mengden glede som oppleves i aktiviteter og parforhold kan påvirke hvorfor og hvor ofte vi velger å gjøre ting.

Hvis noe i vårt liv begynner å føles mer som en plikt eller gjøres på automatikk, kan lykken det faktisk bringer overskygges av negativitet.

Dette er ikke uvanlig i parforhold. Presset i hverdagen kan minimere tiden man tilbringer sammen som et par.

Hvis du opplever at parforholdet mangler opplevelser og kontakt, så betyr det ikke at det må være slik for alltid, og bare små endringer skal til for å få tilbake gleden og intimiteten i parforholdet.


To kvinner sitter tett sammen og ler

Nærhet

Når man tenker på morsomme ting å gjøre sammen i parforholdet, er nærhet kanskje ikke det første man tenker på.

Nærhet handler både om den fysiske forbindelsen mellom to mennesker i et forhold, og den følelsesmessige delen av relasjonen. Det å ha tillit til hverandre – dele tanker, følelser, håp og drømmer øker følelsen av nærhet.

En måte å begynne å nærme seg hverandre på, er å utforske hvordan dere kan tilbringe mer av fritiden sammen.

I dette blogginnlegget gir vi dere tips som kan bidra til å forbedre nærheten i parforholdet. Målet er å inspirere til mer kreativitet og engasjement når det gjelder å tilbringe tid sammen.

Vær varm i møtet med hverandre

La oss begynne med hvordan vi hilser. Det kan virke som en ganske enkel ting som alle vet hvordan man gjør. Men, tenk litt over hvor forskjellig disse hilsnene er: Et hei fra en person som gleder seg over å se deg eller et hei fra en person som er opptatt og ikke har tid til deg. Hvilken av disse skaper en god følelse hos deg?

Når du møter partneren din neste gang, uansett om dere bor sammen eller ikke, kan du prøve å få ham eller henne til å føle seg velkommen og verdsatt fra start.

Etter at du har startet kontakten positivt og den andre personen føler seg bekreftet, vil det være enklere å finne ut hvordan man skal tilbringe tiden sammen.


Par tar bilde med mobiltelefon | Parweb - Parterapi på nett

Oppdag hva dere begge ser som meningsfyllt

Prøv å vie tid til å snakke om de viktige og personlige aspektene av livet.

Minner

Mimring kan hjelpe dere til å kjenne igjen gleden dere har delt og ting dere har opplevd sammen som har gjort inntrykk.

Man kan for eksempel idèmyldre minner ved å gå gjennom gamle bilder. Velg ut hver sine favoritter og gå gjennom dem sammen.

Det dere har hatt glede av før, kan gi dere ideer til ting dere vil gjøre sammen i fremtiden.

Inkluder håp og drømmer

Hold hverandre oppdatert på hva dere ønsker for fremtiden. Hvordan kan dere hjelpe og støtte hverandre for å nå målene? Hvor ønsker dere å være om fem og om ti år?

En kvinne og mann padler i kano

Prøv noe nytt sammen

Etter at dere har prøvd ut hverandres hobbyer eller interesser, hvorfor ikke teste ut noe helt nytt som ingen av dere har vært borti før?

Det kan være en sport, noe kunstrelatert eller noe dere aldri har hørt om før. Kanskje reise og velge en destinasjon som ingen av dere har besøkt tidligere? Kanskje dere kan prøve en ny matrett?

Sett av tid til å date

Pass på at dere virkelig ser hverandre hver dag. Legg vekk distraksjoner som mobiltelefoner, e-mailer og jobb. Sett av tid regelmessig begge to slik at dere kan nyte hverandres selskap.

Snakk om sex

Verdien av hva sex betyr for den enkelte varierer. Sex kan være mer fremtredende i noen forhold enn i andre. Sex kan også være viktigere for den ene parten i forholdet enn den andre.

Generelt kan sex være et skremmende tema å snakke om fordi det er et følsomt tema for mange. Forskning har imidlertid vist at de parene som har sex oftere er lykkeligere. Hvis man finner noen nye og fine måter å snakke om sex på, kan det ha veldig gode konsekvenser.

Vår erfarne psykolog Andreas Løes Narum leder dere gjennom Parweb ved hjelp forhåndsinnspilte instruksjonsvideoer og tilhørende øvelser som dere har tilgang til når det måtte passe.

Flere artikler om forhold
Hvordan finner dere tilbake til hverandre etter depresjon?
Hvordan finner dere tilbake til hverandre etter depresjon?

Å finne tilbake til hverandre etter depresjon kan være veldig vanskelig. Les denne artikkelen for tips og øvelser du kan bruke.

Hvorfor er man utro
Hvorfor er man utro?

Lær mer om hvorfor man er utro og hva som forårsaker utroskap og hvordan du og partneren din kan redde forholdet deres sammen.

Hvordan søke om online parterapi | Parweb
Hvordan søke om online parterapi?

Mange av oss har veldig mange motstridende følelser og tanker om parterapi. Her er noen tips til deg som vurderer online parterapi.

Registrer deg og invitér din partner i neste steg