Parweb - Parterapi På Nett - Logo

Hvordan snakker du med noen som ikke vil lytte?

Å snakke med noen som ikke vil lytte kan være en veldig frustrerende opplevelse for begge parter. Generelt tror alle at en god samtale består av likeverdige parter som lytter og snakker. Men det er visse typer mennesker som er av den oppfatning at en god samtale er en samtale der de snakker, og noen andre lytter. Så hvordan gjør du virkelig det for å bli hørt av en slik person?

Par ser ut over havet

Ulike typer som trenger å lytte mer

Det er viktig å huske på at det ikke bare finnes en enkelt type av pratere, men det er flere forskjellige typer som har forskjellige grunner til det. Her kan du lese mer om relasjonstips og om de vanligste typene pratere og årsakene til at de velger å lede samtalen.

Den som snakker for oppmerksomhet

Mange ganger handler den evige snakkingen om å få oppmerksomhet, eller å holde den så lenge som mulig. Ofte har dette sine røtter i barndommen og kan være både at du har fått for mye, eller for lite oppmerksomhet som barn.

Alle som har hatt for mye er da vant til å alltid være i rampelyset og føle seg dårlige når det ikke er tilfelle. Mens personen som har fått for lite liker å snakke ekstra og forklarer seg en eller to ganger mer enn vanlig.

Autoritetstaleren

For autoritetstaleren er det viktig å alltid ha rett når de snakker, og hvis ingen får et ord i luften for å fungere som motstander, reduseres risikoen for at de tar feil. Mange ganger snakker autoritetstaler mye om alt mellom himmel og jord, ofte uten å lytte til andre deltakere i samtalen.

Så lenge de "vinner" samtalen, har det vært en god samtale.

Den ufiltrerte taleren

De fleste av oss har på et tidspunkt kommet over den ufiltrerte taleren, også kjent som en person som snakker før de tenker. Det kan ofte være morsomme ting som faller ut under samtalen og kan føre til utallige latterangrep.

Men det kan også føre til kommentarer som er veldig sårende, eller samtaler som er uutholdelige for den andre parten. Denne typen snakk "kaprer" andre historier også, forstyrrer fortelleren med en "Det er akkurat som den tiden da ..." og så hopper de over til førersetet og forteller muntert sin egen historie.

Par sitter på en brygge ved solnedgang


Online parterapi

Å være i et forhold med en personsom ikke vil lytte er veldig frustrerende og kan ta mye belastning på forholdet. Det kan da være en god ide å tenke på å prøve parterapi for å få de riktige verktøyene for å håndtere problemet.

Remainly tilbyr parterapi på nettet og veileder deg og partneren din gjennom instruksjonsvideoer og øvelser.

Flertallet av de som prøver parterapi i forbindelse med kommunikasjonsproblemer i forholdet, føler at verktøyene de lærer å bruke, gjør det betydelig enklere. Gjennom parterapi får du en mulighet til å fortelle partneren din at du synes deres problem med å lytte er vanskelig.

Mens både du og partneren din vil lære teknikker og verktøy som du kan bruke i fremtiden for å unngå å føle at du ikke blir hørt eller at partneren slutter å lytte.

Tips til deg som selv har problemer med å lytte

Hvis du selv har problemer med å lytte til andre, kan det hende du må sette litt ekstra fokus og energi på å lytte til andre rundt deg. Det er imidlertid verdt å merke seg at det ikke bare er regn og grå skyer når det gjelder å være, eller henge med en som taler. 

De fyller mange viktige funksjoner som å holde samtaler og diskusjoner i gang, og du kan ofte lære mye ved å henge med dem.

Å være klar over at du har en tendens til å glemme å lytte er halve løsningen. Så lenge du legger litt ekstra energi i det i de riktige situasjonene i fremtiden, bør alt ordne seg.

Flere artikler om forhold
Hvordan finner dere tilbake til hverandre etter depresjon?
Hvordan finner dere tilbake til hverandre etter depresjon?

Å finne tilbake til hverandre etter depresjon kan være veldig vanskelig. Les denne artikkelen for tips og øvelser du kan bruke.

Hvorfor er man utro
Hvorfor er man utro?

Lær mer om hvorfor man er utro og hva som forårsaker utroskap og hvordan du og partneren din kan redde forholdet deres sammen.

Hvordan søke om online parterapi | Parweb
Hvordan søke om online parterapi?

Mange av oss har veldig mange motstridende følelser og tanker om parterapi. Her er noen tips til deg som vurderer online parterapi.

Registrer deg og invitér din partner i neste steg